SOLID COLOR (SL) Beige / Brun / Maroon
En ljus klar brun färg som passar extra bra på naglar. Således får man vara nöjd med namnet. Täcker på ett lager.
Om Du börjar veckan lite mjukt med en ljus beige färg, typ SL-181, så kan Du gå på denna redan på tisdagen och på så sätt gradera upp Dig inför helgen.
Täckande färg som hjälper när man är ledsen. Ett lager räcker för god tröst…
Två lager klarar tröstkravet för superledsen.
Vill Du ha ett lyckligt bröllop är det nog bäst att Du har denna färgen på Dina naglar när Du säger de magiska ordet ”JA”.
Äkta Beige kulör! Denna är väl så mycket beige som det blir, tycker vi.
Kunde lika gärna hetat ”Ljusbrun Nagellack” och inte ha något med en fransk stad att göra. Ett lager räcker.
En ljus klar brun färg som passar extra bra på naglar. Således får man vara nöjd med namnet. Täcker på ett lager.
Täcker på ett lager. Går utmärkt att använda även i december, trots namnet.
En ljus klar brun färg som passar extra bra på naglar. Således får man vara nöjd med namnet. Täcker på ett lager.
Kraftigt täckande färg med en aning rött i sig. Blir mycket tjusigt, inte långt från maroon färgtypen.
Går även bra att måla med på morgonen.
Lite mörktonig brun färg med direkt-täckning för Dig som gillar läckert brun färg.
Vill man sticka ut lite extra, köp denna och gör Dina naglar extra fina.
Halvgenomskinlig färg som ger en ljusbrun kulör på första lagret och en mörk maroon kulör på andra lagret. Är man ordentligt nere, så drar man på ett tredje lager…
Sedan mår man bra igen!
Kanonmörk, ja, nästan svart färg men ändå inom ramen för brunt. Mörkbrunt, då alltså.
Ganska läcker färg, får man säga..
En aning laserande klar “magentaröd” brytning som värmer i själen när man målar sina naglar med Varm i Natt.
Testa gärna två lager även om ett räcker för bra resultat.
Halvgenomskinlig färg som ger en klarhet i sin kulör. Välj ett lager om Du vill ha en ljus maroonröd kulör. Välj två lager om Du vill ha det mörkare.
Täckande färg med en kulör som många har använt länge, en gammal klassisk kulör. Tidlös, funkar om 100 år. Passar året om.
En nästan obegripligt lättmålad färg som givetvis täcker direkt.

1 / 18

SL181

2 / 18

SL182

3 / 18

SL184

4 / 18

SL197

5 / 18

SL183

6 / 18

SL186

7 / 18

SL78

8 / 18

SL188

9 / 18

SL187

10 / 18

SL45

11 / 18

SL189

12 / 18

SL190

13 / 18

SL191

14 / 18

För att uppfatta kulören bättre, är halva nageln utförd med ett extremt tunt lager.

SL192

15 / 18

SL193

16 / 18

SL55

17 / 18

SL68

18 / 18

För att uppfatta kulören bättre, är halva nageln utförd med ett extremt tunt lager.

SL69


Färgtillverkare använder olika slags pigment i sina färger. De vanligaste är solida pigment, vilka ”suger åt sig” vissa ljusfrekvenser och reflekterar det ljus som blev kvar, så att säga… Vitt ljus är en blandning av alla ljusvåglängder, inom mänskligt seende, från 400 till 740 nanometer (nm). Ett pigment som kan absorbera alla våglängder utom 520-565 nm reflekterar grönt ljus eftersom grönt ljus har våglängder mellan 520 och 565 nm.

De vanligaste pärlemorpigmenten tillverkas av titandioxid och glimmer som inte absorberar något ljus utan reflekterar allt men på olika sätt beroende på ljusets infallsvinkel. En del pärlemorpigment kallas för interferenspigment och de ger mycket vackra ljusbrytningar. Dessa pigment använder SC i de flesta PE-färgerna som tillverkas.

Metallicpigment består av aluminiumpartiklar som behandlas på olika sätt och ger då olika förmåga att bryta och reflektera ljus. SC använder två av dessa typer för ME-färgerna.

Nagellacker kan vara helt eller delvis täckande. De täckande är ogenomskinliga vilket medför att man inte kan se igenom dem och då påverkar inte underliggande färg slutresultatet. Så om man målar ett schackbräde med en täckande färg så kan man inte se vilka rutor som var svarta eller vita före målningen. Delvis täckande (halvlaserande) skulle ge ett grumligt intryck men man skulle se en skillnad på rutorna. Lite subjektivt kan man säga att de flesta halvlaserande nagellacker ger inte ett snyggt resultat om de skulle användas så som man kan göra med PEARL COLOR (PE).

Olika färgpigment ger nagellacker olika egenskaper. PE-färgerna har speciella storkorniga färgpigment och dessa släpper igenom mer ljus i mellan sig, så att säga, än vad halvlaserande färger gör. Det gör att de blir genomskinliga på ett ”vackert” sätt, de blir inte grumliga. Vi utnyttjar detta för att skapa nya utseenden på naglar, genom att utnyttja PE-färgernas vackra genomskinlighet!
Alla PE-färger är inte exakt lika genomskinliga, så även här har man ett instrument till att ta med i sina design-tankar.

De flesta, men inte alla, PE-färger nyansväxlar. Alltså, man ser olika färger från olika betraktelsevinklar. Det ger ett liv i färgen och detta utmärker PE-färgerna.

Fotona i KULÖRERNA i färgvalsmenyn ”Färger med glitter eller nyansväxling” visar varje färg i två vinklar, den ena fotot med full effekt (effektvinkeln) medan det andra visar transparentvinkeln.

Transparentvinkeln betyder att man tittar på färgen från en vinkel då ingen pearl-effekt visas. Det är alltid från ”sidan”, så att säga. Tittar man rakt på färgen så syns pearl-effekten till fullo och denna vinkel kallas Effektvinkeln. Det är inte fråga om en enda vinkel utan en viss ”bandbredd”, kan man säga. Du upptäcker detta själv så fort Du tittar på Dina nylackerade naglar!

1. Vad är T-tid och H-tid?
Den tid det tar för lacket att tåla lätt beröring kallas T-tid (Touch Dry Time) och att tåla hård repning H-tid (Hard Dry Time).

”Feppelfaktor” betyder hur länge man kan måla om och om igen på en nagel utan att doppa penseln i flaskan och ta ny färg med den utan att lacket torkar så mycket att det blir så segt och trögt att lacket inte flyter ut till en jämn yta. Faktorn mäts i sekunder i förhållande till lackets skikttjocklek.
När Du använder våra snabbast torkande färger så kan feppelfaktorn vara av betydelse. Rätt målningsteknik är då att dra ett pensleldrag på nagelns mitt och därefter ett på var sida om mitten. Gör Du detta rätt så blir resultatet perfekt direkt!

1. Vad är T-tid och H-tid?
Den tid det tar för lacket att tåla lätt beröring kallas T-tid (Touch Dry Time) och att tåla hård repning H-tid (Hard Dry Time).

1. Vad är T-tid och H-tid?
Den tid det tar för lacket att tåla lätt beröring kallas T-tid (Touch Dry Time) och att tåla hård repning H-tid (Hard Dry Time).

Datorers grafikkort avgör hur en viss färg återges. Olika kort ger olika färgåtergivning för samma färg, så att säga. Speciellt vita färger är svåra att visa rätt, de ser gråa ut. En del nagellackssidor visar vit färg som en vit teckning, alltså noll färg. I CMYK skalan blir det C 0, M 0, Y 0, och K 0.
Om Du tittar på våra vita färger och inte ser kulören tydligt så är enda lösningen att använda en annan skärm och hoppas den blir bättre… Det går att justera färgvisningen på dataskärmar men de flesta vet nog inte hur man gör och vill inte ta sig besväret att lära sig.
.

Följande ämnen används i tillverkningen av nagellacker från Savyron Cosmetic. Eftersom det finns många produkter, så väljs några av de nedanstående ut till respektive produkt. Det finns ingen produkt som innehåller alla. Vanligast är att endast fyra av dessa ingår.

Hydrocarbon Resin
Silica
Acetater
Sucrose Aceto Isobutyrate
Vinnol
Polyisobutylacrylate

Naturligtvis är det mycket bättre för miljön att handha sex kemikalier än runt trettiotalet som annars är vanligt.
Här ser Du ett exempel på detta från en välkänd tillverkare från Italien som förser många kunder i Europa:
BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, TOSYLAMIDE/EPOXY RESIN, STEARALKONIUM BENTONITE, TRIPHENYL PHOSPHATE, GLYCIDYL NEODECANOATE/PHTHALIC ANHYDRIDE/TMP CROSSPOLYMER, AQUA/ WATER/EAU, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ISOSORBIDE DICAPRYLATE/CAPRATE, SILICA, DIACETONE ALCOHOL, ETOCRYLENE, KAOLIN, HYDROXYETHYL ACRYLATE/IPDI/PPG-15 GLYCERYL ETHER COPOLYMER, ACRYLATES/DIMETHICONE COPOLYMER, CORALLINA OFFICINALIS EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, PHOSPHORIC ACID, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, DIMETHICONE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, POLYVINYL BUTYRAL, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, BUTYLENE GLYCOL, MACROCYSTIS PYRIFERA (KELP) EXTRACT, HYDROLYZED CONCHIOLIN PROTEIN, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, TIN OXIDE.