Här ser Du SC´s produkter
Med STRONG COAT Base underlag sitter färgerna en månad på naturliga naglar och som är lätt upplösningsbara med remover, 5 sekunder för ett lager lack.

Hållbarhet    Vidhäftning    Torktid    Vackra Färger.
Miljöhänsyn i Världsklass    Inga Stöttekemikalier.

SC´s produktsortiment

SC tillverkar högkvalitéts nagellacker med höga pigmenthalter och olika egenskaper gällande torktid och vidhäftning (hur länge ett lack sitter innan det flagar). Där en viss kulör från andra tillverkare kräver två lager för täckning, har SC bara ett lager. Färgerna delas även upp i tre sorter beroende på vilka pigment-typer som används. Färger som inte glittrar eller kulörväxlar kallas SOLID (SL). Färger som glittrar och/eller kulörväxlar heter PEARL (PE) och färger som glittrar med en metalliclyster heter METALLIC (ME).

Speciellt små skärmar behöver scrollas, sidan visar:

INSTANT COLOR (IC) | STRONGCOAT KIT | | GLOSS 90; BASE COAT; MATT COAT | | EXCLUSIF COLOR | STRONG COLOR SET |

INSTANT COLOR (IC)

Detta är INSTANT COLOR, med blixtsnabb torktid. Avsedd att målas på baslack, vilket fabrikat som helst fungerar. Det är baslackets vidhäftning mot den naturliga nageln som avgör när andra lager lack flagnar! (Se här om flagning)

Torktiden mäts då ett lager lack läggs på en naturlig nagel.
När man kan röra lackytan försiktigt utan att den skadas, har man T-tiden. Den är c:a 35 sekunder. (Här förklaras T och H tider) När lackytan tål repförsök utan skada, ja då har vi H-tiden. Den är nästan samma som T-tiden, omkring 40 sekunder!

Vidhäftning direkt mot en naturlig nagel är bra på vissa naglar, sämre på andra. Det är väldigt olika. Det är därför INSTANT COLOR är avsedd att målas på baslack.

145 kr


STRONGCOAT KIT

STRONGCOAT TOP blir mycket hård väldigt snabbt. Man blir förvånad om man jämför andra fabrikats nagellackers hårdhet med denna.

220 kr

Mjuk/Svag nagel. Behöver hjälp.

STRONGCOAT BASE ger mycket bättre vidhäftning mot nageln än någon annan nagellack kan göra. Lägg två lager med några minuts mellanrum (längre är bättre) och vänta minst en timma eller tills det känns klibbfritt innan Du går på med STRONGCOAT TOP.

STRONGCOAT TOP ger den hårdhet och styrka som krävs för att nageln skall blir stark. Lägg två lager med en minuts väntan mellan lagren. När ytan är torr och hård går det utmärkt att övermåla med valfritt nagellack från valfritt fabrikat.

150 kr
STRONGCOAT BASE

150 kr
STRONGCOAT TOP

Steg 1.

Steg 2.

Steg 3.

Steg 4. Slipad med nagelfilen, klar för lack!

GLOSS 90; BASE COAT; MATT COAT;

130 kr

GLOSS 90

En slät yta reflekterar hög % av infallande ljus. Då ser ytan blank ut. En ojämn yta sprider infallande ljus och då ser ytan matt ut.
En överlack (Top Coat, Clear Coat, det finns olika namn) tillverkad av ett bindemedel som absorberar väldigt lite infallande ljus ser mycket blank ut.
GLOSS 90 har marknadens blankaste bindemedel. GLOSS 90 kan appliceras på nagellacker från samtliga fabrikat på marknaden.


110 kr

BASE COAT

Lämpar sig för normalstarka naglar. Får överlackeras med valfritt nagellack från valfritt fabrikat efter att ha torkat i 10 minuter.
BASE COAT ökar vidhäftningen och är speciellt lämplig när man vill att de blixtsnabba INSTANT COLOR färgerna skall sitta länge.


130 kr

MATT COAT

Avsedd att ge vilken färg som helst en sidenmatt yta. Får EJ överlackeras eftersom då sidenmattheten försvinner!
Att måla direkt på nageln är fräckt, men vidhäftningen är dålig. Lägg då BASE COAT först, därefter kan Du mattera med MATT COAT!

COLOR PARADISE (CP)

Färger ur denna serie har torktid som klarar lätt beröring på c:a 1 minut. Avsedd att målas direkt på naturlig nagel men fungerar utmärkt även på baslack. Den längre torktiden ökar vidhäftningen på naturliga naglar markant.

COLOR PARADISE färgerna sitter i genomsnitt 6 – 8 dagar på de flesta naturliga naglar innan de flagnar.

130 kr


EXCLUSIF COLOR

Produkten för Dig som vill unna sig något extra! I köpet ingår en juvel som är fiffigt limmad på hattens insida. Du kan ta loss juvelen med vanlig remover och använda den som örhänge, det blir verkligen snyggt. Glimrande vackert, kan man säga. Det finns 20 olika färger för närvarande, fler är under utveckling. Färgerna ser Du i fliken ”KULÖRERNA” när denna sidan öppnar i juni.
I presentförpackningen ingår ett certifikat som intygar juvelens äkthet.STRONG COLOR SET (SCS)

Produkten SCS använder STRONGCOAT BASE för att få riktigt bra vidhäftning mot en naturlig nagel. Färgen är en INSTANT COLOR färg och klarlacket är STRONGCOAT TOP. Man kan så klart köpa vilken INSTANT COLOR som helst och ett STRONGCOAT KIT men SCS har ett kraftigt rabatterat pris.

320 kr

Denna produkt utnyttjar tekniken från STRONGCOAT KIT men med det intressanta tillägget att en INSTANT COLOR ingår till ett kraftigt rabatterat pris.
Efter att STRONGCOAT BASE har torkat och blivit hård, kommer INSTANT COLOR att smälta in i baslacket, skapa en enorm vidhäftning och torka väldigt fort. När detta är klart, kommer STRONGCOAT TOP att förena sig med Din valda INSTANT COLOR och torka väldigt fort.
Resultatet blir en vacker nagelstärkare som heter duga!
Du kommer knappt att tro Dina sinnen när Du känner på den mycket hårda ytan som Du just har skapat!

150 kr
STRONGCOAT BASE

145 kr
Din valda färg

150 kr
STRONGCOAT TOP

ONE MONTH COLOR (OMC)

De som har problem med att nagellacker flagnar för tidigt mot vad man vill och som vill ha en lösning som gör att det går att använda vanlig remover när lacket skall tas bort, ja ni har nu lösningen här!
Poängen med OMC är att de som har problem med att nagellacker flagnar snabbt, har nu en produkt som sitter 8 – 10 dagar i stället för typ 1 eller 2 dagar. 10 dagar är vad drömgränsen går för de flesta användare.
Både IC, CP och OMC löses upp snabbt med vanlig remover, speciellt med SC’s remover som är gjord för att passa mot SC’s lacker, så klart. Räkna med 5 sek för ett lager lack, flera lager tar längre tid.

OMC behöver c:a 10 – 15 minuter innan lacket är beröringsbart och helst över natten innan det blir hårt. Men därefter sitter det länge, länge på snittnageln.

Rekordet är 34 dygn… OMC är lätt upplösningsbart med remover, ett lager tar 5 sekunder.

Jag fick ett tips om Savyrons nagellack och testade 2 av dem. Till skillnad från andra lack höll dem i flera veckor, det var verkligen en enormt stor skillnad mot exempelvis Essie som jag vanligtvis brukar använda. Så köp till dig själv eller ge bort som en fin julklapp i år, kommer garanterat att uppskattas” – Malin, Lidingö.160 kr


Fransk Manikyr Kit (FM2)

Vanligen har tillverkare endast två färger att välja på i sina fransk manikyr produkter. SC har 9 stycken basfärger och 3 stycken toppfärger, således 27 olika kit. Man kan köpa alla färgerna var för sig också. Fransk manikyr basfärger heter NATURAL COLOR. FM2 innehåller en basfärg NATURAL COLOR och toppfärg COLOR PARADISE.

220 kr

Fransk Manikyr Kit (FM3)

I produkten FM3 medföljer BASE COAT tillsammans med någon av de 27 färgkombinationer som SC erbjuder. Alla färgerna kan köpas separat men FM3 förpackningen har ett kraftigt rabatterat pris.

320 kr

110 kr
BASE COAT

145 kr
Din valda färg

145 kr
Din valda färg


Fransk Manikyr Set, Presentförpackning (FM4)

Fransk Manikyr FM4 har både baslack och topplack förutom de två flaskorna med någon av de 27 färgkombinationer som finns just nu (april 2021). Om marknaden frågar efter det, så kan fler färgkombinationer tillkomma.

Produkten börjar tillverkas direkt efter att företagets flyttprocess blivit klar. Foton visas här då också.


Färgtillverkare använder olika slags pigment i sina färger. De vanligaste är solida pigment, vilka ”suger åt sig” vissa ljusfrekvenser och reflekterar det ljus som blev kvar, så att säga… Vitt ljus är en blandning av alla ljusvåglängder, inom mänskligt seende, från 400 till 740 nanometer (nm). Ett pigment som kan absorbera alla våglängder utom 520-565 nm reflekterar grönt ljus eftersom grönt ljus har våglängder mellan 520 och 565 nm.

De vanligaste pärlemorpigmenten tillverkas av titandioxid och glimmer som inte absorberar något ljus utan reflekterar allt men på olika sätt beroende på ljusets infallsvinkel. En del pärlemorpigment kallas för interferenspigment och de ger mycket vackra ljusbrytningar. Dessa pigment använder SC i de flesta PE-färgerna som tillverkas.

Metallicpigment består av aluminiumpartiklar som behandlas på olika sätt och ger då olika förmåga att bryta och reflektera ljus. SC använder två av dessa typer för ME-färgerna.

Nagellacker kan vara helt eller delvis täckande. De täckande är ogenomskinliga vilket medför att man inte kan se igenom dem och då påverkar inte underliggande färg slutresultatet. Så om man målar ett schackbräde med en täckande färg så kan man inte se vilka rutor som var svarta eller vita före målningen. Delvis täckande (halvlaserande) skulle ge ett grumligt intryck men man skulle se en skillnad på rutorna. Lite subjektivt kan man säga att de flesta halvlaserande nagellacker ger inte ett snyggt resultat om de skulle användas så som man kan göra med PEARL COLOR (PE).

Olika färgpigment ger nagellacker olika egenskaper. PE-färgerna har speciella storkorniga färgpigment och dessa släpper igenom mer ljus i mellan sig, så att säga, än vad halvlaserande färger gör. Det gör att de blir genomskinliga på ett ”vackert” sätt, de blir inte grumliga. Vi utnyttjar detta för att skapa nya utseenden på naglar, genom att utnyttja PE-färgernas vackra genomskinlighet!
Alla PE-färger är inte exakt lika genomskinliga, så även här har man ett instrument till att ta med i sina design-tankar.

De flesta, men inte alla, PE-färger nyansväxlar. Alltså, man ser olika färger från olika betraktelsevinklar. Det ger ett liv i färgen och detta utmärker PE-färgerna.

Fotona i KULÖRERNA i färgvalsmenyn ”Färger med glitter eller nyansväxling” visar varje färg i två vinklar, den ena fotot med full effekt (effektvinkeln) medan det andra visar transparentvinkeln.

Transparentvinkeln betyder att man tittar på färgen från en vinkel då ingen pearl-effekt visas. Det är alltid från ”sidan”, så att säga. Tittar man rakt på färgen så syns pearl-effekten till fullo och denna vinkel kallas Effektvinkeln. Det är inte fråga om en enda vinkel utan en viss ”bandbredd”, kan man säga. Du upptäcker detta själv så fort Du tittar på Dina nylackerade naglar!

1. Vad är T-tid och H-tid?
Den tid det tar för lacket att tåla lätt beröring kallas T-tid (Touch Dry Time) och att tåla hård repning H-tid (Hard Dry Time).

”Feppelfaktor” betyder hur länge man kan måla om och om igen på en nagel utan att doppa penseln i flaskan och ta ny färg med den utan att lacket torkar så mycket att det blir så segt och trögt att lacket inte flyter ut till en jämn yta. Faktorn mäts i sekunder i förhållande till lackets skikttjocklek.
När Du använder våra snabbast torkande färger så kan feppelfaktorn vara av betydelse. Rätt målningsteknik är då att dra ett pensleldrag på nagelns mitt och därefter ett på var sida om mitten. Gör Du detta rätt så blir resultatet perfekt direkt!

1. Vad är T-tid och H-tid?
Den tid det tar för lacket att tåla lätt beröring kallas T-tid (Touch Dry Time) och att tåla hård repning H-tid (Hard Dry Time).

1. Vad är T-tid och H-tid?
Den tid det tar för lacket att tåla lätt beröring kallas T-tid (Touch Dry Time) och att tåla hård repning H-tid (Hard Dry Time).

Datorers grafikkort avgör hur en viss färg återges. Olika kort ger olika färgåtergivning för samma färg, så att säga. Speciellt vita färger är svåra att visa rätt, de ser gråa ut. En del nagellackssidor visar vit färg som en vit teckning, alltså noll färg. I CMYK skalan blir det C 0, M 0, Y 0, och K 0.
Om Du tittar på våra vita färger och inte ser kulören tydligt så är enda lösningen att använda en annan skärm och hoppas den blir bättre… Det går att justera färgvisningen på dataskärmar men de flesta vet nog inte hur man gör och vill inte ta sig besväret att lära sig.
.

Följande ämnen används i tillverkningen av nagellacker från Savyron Cosmetic. Eftersom det finns många produkter, så väljs några av de nedanstående ut till respektive produkt. Det finns ingen produkt som innehåller alla. Vanligast är att endast fyra av dessa ingår.

Hydrocarbon Resin
Silica
Acetater
Sucrose Aceto Isobutyrate
Vinnol
Polyisobutylacrylate

Naturligtvis är det mycket bättre för miljön att handha sex kemikalier än runt trettiotalet som annars är vanligt.
Här ser Du ett exempel på detta från en välkänd tillverkare från Italien som förser många kunder i Europa:
BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, TOSYLAMIDE/EPOXY RESIN, STEARALKONIUM BENTONITE, TRIPHENYL PHOSPHATE, GLYCIDYL NEODECANOATE/PHTHALIC ANHYDRIDE/TMP CROSSPOLYMER, AQUA/ WATER/EAU, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ISOSORBIDE DICAPRYLATE/CAPRATE, SILICA, DIACETONE ALCOHOL, ETOCRYLENE, KAOLIN, HYDROXYETHYL ACRYLATE/IPDI/PPG-15 GLYCERYL ETHER COPOLYMER, ACRYLATES/DIMETHICONE COPOLYMER, CORALLINA OFFICINALIS EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, PHOSPHORIC ACID, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, DIMETHICONE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, POLYVINYL BUTYRAL, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, BUTYLENE GLYCOL, MACROCYSTIS PYRIFERA (KELP) EXTRACT, HYDROLYZED CONCHIOLIN PROTEIN, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, TIN OXIDE.