1. Vad är T-tid och H-tid? Vad består nagellack av?
Den tid det tar för lacket att tåla lätt beröring kallas T-tid (Touch Dry Time) och att tåla hård repning H-tid (Hard Dry Time).

Alla nagellacker har bindemedel, tillsatser, lösningsmedel. De som har färg har även färgpigment. Det finns flera typer av pigment, en del är gjorda av aluminium, andra av titandioxid/glimmer eller organiska färgpigment. Tillsatsernas uppgift är att justera vissa egenskaper, t.ex. att ytan känns hal eller att pigment inte sjunker till flaskans botten efter en tid.
Bindemedel är den kemikalie som ger själva filmen, det som sitter fast mot underlaget. Om det finns färgpigment inblandade i bindemedlet så ser man en färg, t.ex. rött. Utan färgpigment blir det genomskinligt, som Base Coat (underlack) eller Top Coat/Clear coat (överlack).
Lösningsmedel är nödvändiga för att bindemedlet skall vara i vätskeform annars kan det inte flyta ut över en yta och forma sig efter hur ytan ser ut. När lösningsmedlen avdunstar så övergår bindemedlet till fast form och då är lacket torrt.
     Vad betyder ”Feppelfaktor”?
2. Vilka skillnader finns mellan Savyron Cosmetic (SC) och andra fabrikat?
Runt om i världen använder nagellackstillverkare nitrocellulosa som huvudsakligt bindemedel. Det är billigt och ger en hård yta. Men det är även skört och måste kombineras med andra kemikalier för att få ett fungerande nagellack. Vanligen används 10 andra kemikalier för att få ett vettigt slutresultat. Detta är lite dumt ur miljösynpunkt och komplicerar receptet/formulan i onödan, så som SC ser det…
SC har tagit bort nitrocellulosa ur de kemiska recepten och då fått ett helt nytt koncept att arbeta med. Nu behövs inte längre 10 ”stöttekemikalier” för att få nagellacker att fungera!
Dessutom har denna nya teknik givit blixtsnabb torktid som en biprodukt, så att säga.
3. Skillnader mellan nagelstärkare och FIBERKIT COAT/STRONG COAT
Nagellackstillverkare världen över använder samma princip vid tillverkningen av nagelstärkare. Man tar receptet för baslack och tillsätter någon form av amid, vilket ger lacket en något starkare film.
Savyron Cosmetic använder inte vare sig nitrocellulosa eller amider i våra recept.

I de fall man har en skadad nagel där en bit har gått av, kan man använda FIBERKIT COAT för att laga den trasiga nageln. Om nageln är hel men svag/skör, så är STRONG COAT KIT bättre.

Läs utförligare om detta under fliken PRODUKTER.
Produkten FIBERKIT COAT använder en baslack, en bit glasfibermatta samt en topp lack för att laga nageln. Produkten STRONG COAT KIT är avsedd för hela naglar och har lite annorlunda kemiskt recept än FIBERKIT COAT då glasfibermattan inte behövs. Principen för båda produkterna är att man först lägger på ett lim som ger extremt bra vidhäftning och därpå ett stenhårt lack som ger styrkan. Baslack har extremt bra vidhäftning mot den naturliga nageln men det är inte starkt och hårt. Därför behövs STRONG COAT TOP och detta lack är extremt hårt, det fäster i STRONG COAT BASE och stärker därför nageln mycket bättre än nitrocellulosa/amid kan göra. Tyvärr kan man inte använda STRONG COAT TOP direkt på nageln för det sitter bara någon eller några dagar innan det flagnar av. Produkterna säljs tillsammans i ett kit, STRONG COAT KIT. Man kan även köpa var produkt för sig.

4. Skillnader mellan lacker med olika pigment
Lacker med tunga pigment måste ha kemikalier som ger en tröghet åt vätskan så att detta hindrar de tunga pigmenten från att sjunka till botten. Detta gör att applikationen, känslan som uppstår när man stryker ut lacket över nageln, blir annorlunda än i fallen med lätta färgpigment. De flesta tycker att ”lagom” tunn lack känns bäst! Detta blir omöjligt (med dagens teknik) för lacker med tunga pigment.
SC kan nu presentera en lösning på detta med en ny inbyggd egenskap i samtliga lacker som ger samma känsla oavsett vilka pigment som ingår i färgen. Projektet med detta som heter tixotropi har tagit ett och ett halvt år att utveckla.
5. Varför blir det starkare/mörkare kulör när man lackar flera gånger?
Vissa färgpigment är halvgenomskinliga och då täcker de inte så bra som helt ogenomskinliga pigment gör. Detta medför att ett tunt lager lack som gjorts på halvgenomskinliga pigment blir ljust/svagt färgat medan ett tjockt lager blir mörkare/starkare färgat. Bilden förklarar:


6. 5-free;
I branschen skryter man med att sina produkter är ”5-free”, alltså att de inte innehåller några av de giftigaste vanliga 10 stöttekemikalierna. Detta kan ju nästan kvitta eftersom man istället satt till några andra hjälpkemikalier, allt för att få nitrocellulosa bindemedlet att fungera.
SC har inte detta problemet överhuvudtaget, eftersom inte nitrocellulosa används alls!
Alla SC´s nagellacker är mera 10-free än 5-free….
7. Vidhäftning/Nagelkvalitet
Vidhäftning:
Detta betyder hur bra ett lack sitter fast på en nagel utan att flaga sig. Allmänt gäller för färger att lång torktid och mjuk yta ger god vidhäftning. Ju snabbare ett lack torkar desto sämre blir vidhäftningen. Ju hårdare ett lack blir på kort tid, desto sämre blir vidhäftningen.
Nagelkvalitet
Olika naglar har olika god förmåga att hålla kvar ett nagellack länge. Det är väldigt stor skillnad! Två av SC´s testare, en 60-årig man och en 12-årig flicka, testade samma lack. På mannens naglar satt lacket flera veckor men på flickans naglar satt det bara två dagar! En enorm skillnad!
Därför kan man aldrig säga att ett lack av ett visst fabrikat sitter si eller så länge på alla naglar, eftersom detta är omöjligt.

Men genom att konstruera det kemiska recepten på det sätt som SC gjort så får man en vettig balans mellan blixtsnabb torktid och vidhäftning. SC´s receptteknik tillåter tillverkning av nagellacker som blir hårda på 20 sekunder (!) eller sitter i två månader på vissa naglar. Två månader är den tid som normalnageln behöver för att växa ut över hela nagelbädden.
20 sekunders torktid är för fort, man hinner inte måla färdigt en nagel innan lacket är torrt. Två månader´s recepten är mjuka en hel dag och de repas för minsta beröring under den första dagen men under hösten 2019 har kraftig förbättring kommit fram ur labbet…
Detta beskrivs i punkt 8.

Tånaglar har en lite annan konstruktion än fingernaglar vilket råkar medföra att nagellacker (alla fabrikat) sitter längre på tånaglar än på fingernaglar.
8. Marknadens behov
Det finns tre önskningar som Marknaden har på nagellacker. De skall torka snabbt, sitta länge och vara lätta att ta bort med remover. Det är omöjligt att göra en enda formula som klarar detta. Men två kan! Därför har SC tillverkat typen FC som betyder FLASH COLOR och som har blixtsnabb torktid och som sitter i snitt 2 dagar på de flesta naglar samt typen COLOR PARADISE som torkar snabbare än andra fabrikat men inte alls så snabbt som FC och som sitter i snitt 8 dagar på de flesta naglar.

Under hösten 2019 har ytterligare en ny egenskap kunnat byggas in i nagellacker från SC. Produkten heter ONE MONTH COLOR, (OMC).
Tanken bakom produkten är att för de personer som har naglar där nagellack normalt flagnar snabbt, så kommer ONE MONTH COLOR att avsevärt förbättra ”livslängden” för lacket innan det flagar av. Detta skapar glädje för många!
Med dessa tre typer blir SC det första fabrikatet på marknaden som kan tillfredsställa behovet av snabbt torkande lacker och behovet av ”länge sittande lacker” och lätt upplösningsbara lacker!

9. Hur marknadsförs nagelvårdsprodukter av andra företag?
Vissa produkter marknadsförs med påståenden om ”näring till nageln”. Det är omöjligt att tillföra näring till en död materia och nageln är ju just död utefter nagelbädden. Ingenting som man lägger på en nagel kan ändra hur nageln skapas och växer. Det beror på att nageln tillverkas av material som man ätit och som distribueras runt i kroppen via blodet. Vill man ändra nagelns kvalitet, så måste man äta något som gör detta möjligt. Det bästa är blomkål!
Detta ämne är för komplext för att redogöra för på denna sidan men kom ihåg att det är meningslöst att köpa kosmetikaprodukter som säger sig tillföra näring till naglar!


KÖPVILLKOR

Savyron Cosmetic (SC) har följande köpvillkor;
1. ÅNGERRÄTT
Gäller 16 dagar från leveransdagen.
1a. Gäller obruten förpackning: Du betalar fraktkostnad tillbaka på vilket sätt Du vill, det går även bra att lämna på SC´s adress.
Du får tillbaka 100% av Din betalning, insatt på Ditt bankkonto eller kontant om Du kommer till SC´s adress.
1b. Bruten förpackning: Återbetalas med 80% OM Du inte förbrukat mer än 5% av varans vikt. SC kontrollerar detta vid retur FÖRE utbetalning görs.

2. RETURKOSTNAD
Kunden betalar alltid returkostnaden.

3. BEHANDLING AV KUNDDATA
Kunddata lagras i en databas som ingen har åtkomst till förutom SC.
Databasen heter phpMyAdmin MariaDB men bara SC har koden som kan öppna databasen.
SC måste känna till kunddata för att kunna fakturera och skicka varor till rätt adress.

4. Inga cookies från Savyron Cosmetic lagras i Din dator.

5. EJ UTHÄMTADE VAROR
För alla försändelser som Du beställt på kredit (fakturaköp) men ej löst ut debiteras Du för kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150 kronor. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till kronofogden för indrivning. Då tillkommer fler kostnader.

6. FÖR UTEBLIVNA FAKTURA-BETALNINGAR
Om inte kredittiden som framgår på fakturan respekteras eller överenskommelse görs mellan kunden och SC som inte följs, lämnas ärendet till kronofogden för indrivning. Då tillkommer fler kostnader.

7. POLICY
När du gör Din beställning till SC uppger Du Dina personuppgifter. I samband med registrering och beställning godkänner Du att Dina uppgifter lagras och används i SC´s verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot Dig.
Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den informationen som SC har registrerat om Dig.
Om den är felaktig, ofullständigt eller irrelevant kan Du begära att informationen skall rättas eller tas bort.
Kontakta i så fall via info@savyron.se.

Savyron Cosmetic är ett namn som ägs av Savyron AB med reg.nr. 556950-5968, adress Pottenborgsvägen 3 A, 263 57 Höganäs. Tel.nr 046-723-41 90 70, E-mail: info@savyron.se / order@savyron.se.

Tack för Din order! Beställningen skickas nu till SC. Om Du betalar med Swish:
Ange Ditt ordernr som referens vid betalningen. Summan och ordernr syns när denna info-ruta stängs.
Om Du valt fakturabetalning, gör ingenting. Fakturan ligger i försändelsen. Betala inom 10 dagar till bankgiro numret som framgår på fakturan.

Om Du handlar här för första gången så behöver Du fylla i kund-data så att Du får ett unikt kund identitetsnummer (kid nr). Fyller Du även i personnumret och om Du är minst 18 år gammal så får du kredit på 10 dagar.

Om Du glömt Ditt kid nr, så fyller Du i endast tel.nr, för- och efternamn och gör de andra fälten tomma. Tryck på ”Glömt kid…” -knappen så skrivs numret ut och Du kan använda det för Dina beställningar.

Om du fått kid nr tidigare och kommer ihåg det, så går Du direkt till ”2. ORDER-RADER för köp av alla produkter” och beställer det Du vill ha.
Är Du osäker på hur det fungerar så klicka på sidan ”HUR MAN BESTÄLLER”. Där står det utförligt beskrivet hur man gör.

När Du är klar med beställningen, gå till ”3. VÄLJ BETALNINGSSÄTT”. Kryssa i lämpliga val och fyll i kid nr och session starttid under ”BEKRÄFTELSE” längst ner på sidan. Tryck på ”Bekräfta Din order och få Ditt ordernr”.

Nu kan Du betala om Du valt Swish, Bankgiro eller om Du har en Värdecheck som skall användas. Ange Ditt kid nr och ordernr som referens vid Din betalning. Har Du valt Faktura, så kommer Dina varor och fakturan till Din adress.
Om Du har klickat i ”Hämta i butik”, så skickas INTE varorna och fraktkostnaden utgår!

Betala med Värdecheck

Så här gör man;
Gå till ”Betala med Värdecheck”. Fyll i tabellen med Ditt kid nr, checkens nummer, checkens belopp. Värden för checkens nummer och belopp står givetvis på den, värden för ”Ordernr” och ”Att Betala” står under knappen ”Bekräfta Din order och få Ditt ordernr” eller om Du har en faktura, så står det på den. Avsluta med att skriva in dagens datum. Tryck på ”Jag använder härmed min värdecheck för betalning/delbetalning av angivet ordernr”.

Om ”Att Betala” visar 0 kr, så skriver Du under checken och skickar in den till SC. Du betalar portot. När checken ankommit SC och registrerats är kunden skuldfri och varorna skickas direkt eller om Du har en faktura så har Du redan fått varorna.
Om ”Att Betala” visar en summa, så skall den betalas till företagets bankgiro/swish innan Din beställning kan levereras. Om Du har delbetalat en faktura med Din värdecheck så respektera kredittiden på 10 dagar. Den resterande delsumman måste betalas inom de tio dagarna för att undvika åtgärder. Man kan också komma till butiken i Höganäs och både betala/lämna checken där. I butiken kan man betala med kort också.

—- —- —- —- —-

Du vet väl att värdecheckar inte kan växlas mot pengar? Den kan ej heller återbetalas eller växlas mot pengar vid köp för mindre belopp än checkens värde.

Värdecheckarna kan endast användas en gång.

Man kan skicka checken i förväg och handla en tid senare men giltighetstiden måste respekteras. De checkar som trycktes i augusti-19 har förlängd giltighetstid till den 7 januari 2020.

För att bli giltig som betalningsmedel för Savyron Cosmetics produkter så måste kunden skriva under checken och skicka in den till Savyron Cosmetic, Pottenborgsvägen 3 A, 263 57 Höganäs. När checken ankommit till företaget registreras den och därefter är den giltig.

Det går även bra att komma till företagets adress och lämna i brevlådan där dygnet om eller komma in i butiken då den är öppen. Öppettiderna står under fliken ”BUTIK”.

Färgtillverkare använder olika slags pigment i sina färger. De vanligaste är solida pigment, vilka ”suger åt sig” vissa ljusfrekvenser och reflekterar det ljus som blev kvar, så att säga… Vitt ljus är en blandning av alla ljusvåglängder, inom mänskligt seende, från 380 till 740 nanometer (nm). Ett pigment som kan absorbera alla våglängder utom 520-565 nm reflekterar grönt ljus eftersom grönt ljus har våglängder mellan 520 och 565 nm.

De vanligaste pärlemorpigmenten tillverkas av titandioxid som inte absorberar något ljus utan reflekterar allt men på olika sätt beroende på ljusets infallsvinkel. En del pärlemorpigment kallas för interferenspigment och de ger mycket vackra ljusbrytningar. Dessa pigment använder SC i de flesta PE-färgerna som tillverkas.

Metallicpigment består av aluminiumpartiklar som behandlas på olika sätt och ger då olika förmåga att bryta och reflektera ljus. SC använder två av dessa typer för ME-färgerna.

Nagellacker kan vara helt eller delvis täckande. De täckande är ogenomskinliga vilket medför att man inte kan se igenom dem och då påverkar inte underliggande färg slutresultatet. Så om man målar ett schackbräde med en täckande färg så kan man inte se vilka rutor som var svarta eller vita före målningen. Delvis täckande (halvlaserande) skulle ge ett grumligt intryck men man skulle se en skillnad på rutorna. Lite subjektivt kan man säga att de flesta halvlaserande nagellacker ger inte ett snyggt resultat om de skulle användas så som man kan göra med PEARL COLOR (PE).

Olika färgpigment ger nagellacker olika egenskaper. PE-färgerna har speciella storkorniga färgpigment och dessa släpper igenom mer ljus i mellan sig, så att säga, än vad halvlaserande färger gör. Det gör att de blir genomskinliga på ett ”vackert” sätt, de blir inte grumliga. Vi utnyttjar detta för att skapa nya utseenden på naglar, genom att utnyttja PE-färgernas vackra genomskinlighet!
Alla PE-färger är inte exakt lika genomskinliga, så även här har man ett instrument till att ta med i sina design-tankar.

De flesta, men inte alla, PE-färger nyansväxlar. Alltså, man ser olika färger från olika betraktelsevinklar. Det ger ett liv i färgen och detta utmärker PE-färgerna. Det finns även ONO-färger som har pearl-färgpigment.

Fotona i WEBBSHOP SC i färgvalsmenyn ”Färger med glitter eller nyansväxling” visar varje färg i två vinklar, den ena fotot med full effekt (effektvinkeln) medan det andra visar transparentvinkeln.

Transparentvinkeln betyder att man tittar på färgen från en vinkel då ingen pearl-effekt visas. Det är alltid från ”sidan”, så att säga. Tittar man rakt på färgen så syns pearl-effekten till fullo och denna vinkel kallas Effektvinkeln. Det är inte fråga om en enda vinkel utan en viss ”bandbredd”, kan man säga. Du upptäcker detta själv så fort Du tittar på Dina nylackerade naglar!

Datorers grafikkort avgör hur en viss färg återges. Olika kort ger olika färgåtergivning för samma färg, så att säga. Speciellt vita färger är svåra att visa rätt, de ser gråa ut. En del nagellackssidor visar vit färg som en vit teckning, alltså noll färg. I CMYK skalan blir det C 0, M 0, Y 0, och K 0.
Om Du tittar på våra vita färger och inte ser kulören tydligt så är enda lösningen att använda en annan skärm och hoppas den blir bättre… Det går att justera färgvisningen på dataskärmar men de flesta vet nog inte hur man gör och vill inte ta sig besväret att lära sig.
.

FC betyder Flash Color och det är våra snabbast torkande färger. Data: T-tid = 30 sekunder, H-tid = 45 sekunder.

CP betyder Color Paradise. Färgerna av denna lacktyp har T-tid runt minuten, H-tid omkring 5 minuter.

OMC betyder One Month Color och denna lacktyp har de längst sittande färgerna i nagellackens historia gällande lätt upplösningsbara färger, alltså sådana man tar bort med Remover på några sekunder.


”Feppelfaktor” betyder hur länge man kan måla om och om igen på en nagel utan att doppa penslen i flaskan och ta ny färg med den utan att lacket torkar så mycket att det blir så segt och trögt att lacket inte flyter ut till en jämn yta. Faktorn mäts i sekunder i förhållande till lackets skikttjocklek.
När Du använder våra snabbast torkande färger så kan feppelfaktorn vara av betydelse. Rätt målningsteknik är då att dra ett pensleldrag på nagelns mitt och därefter ett på var sida om mitten. Gör Du detta rätt så blir resultatet perfekt direkt!

Olika dataskärmar och olika webbläsare visar samma färg olika. Detta är ofrånkomligt och ingens fel. Men SC vill att alla kunder skall vara supernöjda med våra produkter så därför erbjudes följande;
Om Du har köpt en färg vars kulör inte stämmer med fotot som visas på Din skärm så får Du köpa en ny flaska med den rätta kulören för 30 kronor. Detta är ett engångserbjudande och kopplas till ditt kidnr och ordernr.

OBSERVERA: DETTA GÄLLER ALLA FÄRGER UTOM EXCLUSIF COLOR.

Gör så här;
Skulle kulören varit LJUSARE, välj färgen en eller två platser till vänster i displayen och beställ den. Skulle färgen varit MÖRKARE, välj färgen en eller två platser till höger i displayen och beställ den. Du måste ha lite fingertoppskänsla här så att det blir lagom stort hopp i färgkulören. Olika färger har ju olika stora kulörsteg, vilket man ser direkt när aktuell färgtyp visas i display-rutan!

För att detta skall fungera så att Du får det låga priset på 30 kronor, så MÅSTE Du ringa eller maila in Din order. Använd inte webbshoppen för den kan inte ge det låga priset. Ange Ditt kidnr och ordernr för färgköpet som Du blev missnöjd med.

Hoppas nu att Du blir nöjd med både färgernas prestanda och servicen från SC!